Skvělý a pravdivý článek.... jen bych nenadával lunchmeatu :-D co je na něm špatného, Otevřu konzrvu nakrájím ho na takové plátečky dám si ho na chleba s cibulkou a hořčicí.... není to vaření ani žádné kulinářské kouzlo, ale já mám prostě lunchmeat na chlebu rád a určitě to nedělám kvůli ceně a že je toho hoddně, protože kvalitní lunchmeat není úplně nejlevnější....
Nemusíš ani jezdit do rakous. Já byl týden v Polsku (ano v Polsku) a ten jejich lunchmeat byl naprosto úžasný. Nejdříve jsme jím však opovrhovali po zkušenostech z Česka. Ale pak jsme si říkali, že domácí neurazíme a že si dáme. Ve srovnání s naším byl až tak dobrý, že jsme si nakoupili do zásoby :)
Souhlas!
Právě dnes jsme s kolegou probírali kvalitu potravin v Polsku a u nás. A konkrétně ,masné výrobky mají v obchodech o dost kvalitnější.
www.moje-dobroty.cz
Ale on se kupodivu kvalitní luncheonmeat dá koupit i tady. A kupodivu za velmi rozumnou cenu. A kupodivu potřetí - v Lidlu. V tom mnoha lidmi zatracovaném diskontu, který vstupoval na český trh s naprosto otřesnými výrobky a totálně si zkazil pověst. Jenže už před pár lety sem začali vozit originální výrobky Lidl, které si nechávají dělat pro svůj německý trh a dá se to najít normálně v českých Lidlech. A pak je to luncheonmeat z masa, konzerva vepřového masa obsahuje 85 až 98 % masa, sýr je opravdu sýr a ne nějaká podivná hmota. Navíc je to na mnoha místech jediný obchod se slušnou a čerstvou zeleninou.
Bohužel ale i nadále mají v regálech spoustu mizerného šmejdu, mezi kterým je těžké hledat ty poctivé potraviny, které jsou většinou poměrně nenápadné. Když je navíc ten šmejd zvýrazněn jako "kvalitní" s vyšší cenou, je to pro kupujícího dost unfair.
Ale holt jsme ten specifický trh a stále si připadám jako zlatokop, když hledám kvalitní potraviny. V místě bydliště to celkem zvládám, už mám naučené obchody, ale jakmile někam vyrazím, strávím buď spoustu času hledáním, nebo napůl nedobrovolně konzumuji něco, co je nejmenší zlo.