Názor k článku Petra Malaníková z MyRaw Food: Klasický vitarián neexistuje od anonym - Vitariáni nic neriskují, kromě toho, že zaplatí na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 8. 2017 20:31

    bez přezdívky

    Vitariáni nic neriskují, kromě toho, že zaplatí na zdravotním pojištění daleko víc, než kolik vyčerpají zdravotní péče.

    "pojídat tepelně neopracované potraviny, je v mnoha případech zdraví škodlivé"

    Chytrolíne, je to přesně naopak. :) Vitariáni vypadají často o deset let mladší, těší se výborné kondici, lehce sportují, lezou po skalách, létají na paraglidu atp.

    Je jasný, že "RAW" dortíky, které mají základ v drcených ořechách, ovesných vločkách, místo cukru použijí rýžový/ječný/slad/a­gave sirup ve skutečnosti nejsou zdravé ani příznivé pro lidský organizmus.

    Ořechy by byly OK, kdyby nebyly často plné plísní, tady je nutné hlídat bedlivě kvalitu, původ.

    V okamžiku, kdy přejdeš čistě na vitariánskou stravu, za předpokladu, že se většina tvého jídelníčku skládá skutečně ze živých potravin tj. min 65% denního příjmu potravin zelenina (optimálně alespoň 90% jídelníčku syrová zelenina), vyjímečně ovoce, tak se lidský organizmus spokojí s energetickým příjmem 500kcal až 800kcal denně.

    V létě se stravuji výhradně syrovou zeleninou, víc než 800kcal energetický příjem nemám, přesto nehubnu a mám trvale nepatrnou zásobičku tuku v oblasti břicha. Ujdu každý den 9km pěšky, vysávám, myju nádobí, cestuji… vše bez omezení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).