o piniových oříšcích také v aktuální zprávě SZPI o kvalitě potravin: http://www.vitalia.cz/clanky/kvalita-potravin-v-cesku-2011-alarmujici/
a kruh se uzavírá, díky tomu jsem začal hledat informace a narazil na tento článek. Ale v článku je uvedeno, že důvod toho není známý. p. Cuketka píše o přidávání nejedlých pínií z důvodu ceny. Super by byl článek s interpretací nalezených vad. Opravdu nevím, co znamená Aktivita beta/gama/amylázy (činnost trávicích šťáv??)
Už čtvrtý den máš šílenou hořkost v ústech a musím říct, že je to vážně nepříjemný ! Piniové oříšky jsem si koupila ve směsy, kde byla i slunečnice a dýně, hned jak jsem zjistila, že tu hořkost mám z toho, vyhodila jsme je a už nikdy je nechci vidět. Je to nesnesitelný a doufám, že to co nejdřív odezní, protože už mi nic nechutná a připadá mi skoro zbytečný jíst, když si na tom ani nepochutnám a jen cítím hořkost :( fujjj !