Ono existuji dve hlavni technologie vyroby nealko piva (nebo spis dve metody):
1. Rozsirenejsi - pivo od zacatko je vyrobeho tak, aby melo co nejmensi obsah alkoholu - napr. jine kvasinky, kratsi doba kvaseni, mene sacharidu pred kvasenim apod. Tyto piva take maji celkem jinou chut nez alkoholicka piva. Ale jsou zde i vyjimky - napr. zname pivo Birell.
2. Mene rozsireny zpusob je pomoci upravy normalniho piva - odstranenim etanolu (napr. rozprasovani v proudu horkeho vzduchu, oddelovanim pomoci specialnich membran). Tyto piva pak maji obsah latek podobny klasickym pivum, take vice chutnaji. Z nasich znacek nevim, kdo to dela takto.
Ale konkretnich postupu na vyrobu je mnoho ... da se dokonce rict: co pivovar, to unikatni metoda vyroby nealko piva.
A take kazda metoda ve vysledku primasi jine pomery latek v pivu, takze se neda obecne rict, jak je tom nealko pivo z pohledu tech prospesnych latek.