Tak předem, co je tohle za demagogii. Že se pivovary snaží vrátit lidi do hospod jsem už zaregistroval. Mám na mysli ty videa kde se "placení" degustační znalci rozplývají nad místními nálevnami. Že se všichni pohoršují nad pitím piva doma a hlavně z plechu, jsem si také všiml. Chápu že největší marže mají pivovary právě v klasických hospodách, taky vím že nejvíc křičí ti, co nad těmito návyky nejvíc tratí. Ale co je komu do toho jaké pivo kdo preferuje a kde si ho pije ? Prosím ušetřete nás erudovaných, lobbistických pouček. Některým prostě nestojí za to, ztrácet čas v hospodě a cestou z ní a do ní, a jiní by zase místo toho byli raději třeba s rodinou. Taky ne každý musí mít pivo v té nejlepší možné kvalitě. Někomu je to prostě úplně jedno. Rozhodně nemyslím že někdo takový musí být zavržen. Potom, v článku říkáte, jak je pivo z plechu vůbec to nejhorší co si můžeme dát, jak se to nedá srovnat s tím "poctivě čepovaným v sudech". Já tvrdím že rozdíl rozhodně není takový, jak se ho snažíte nafouknout. Pivo z hospody je pořád to nejlepší co můžeme dostat. Nicméně nepleťte lidem hlavu. Z laického pohledu, je běžný sud piva, pořád ta samá plechovka, kterou tak haníte. Do stejné plechovky (sudu) se stačí, ze stejné se i čepuje. Celé půlstoletí byly tyto sudy běžně převáženy na nezaplachtovaných Aviích, v létě pod 40°C na slunci. Tak i ten hospodský musel dát sud znovu vychladit, stejně jako tu plechovku! Neoddiskutovatelný rozdíl dělá snad jen správný způsob podávání o kterém se netroufám přít neb nejsem opravdový znalec.
Na závěr si dovolím přímo citovat z článku: "Nehledě na to, že usrkávání piv z plechovek nebo z lahví připomíná daleko spíše prostředí kovbojek z Divokého západu než atmosféru, která byla po dlouhá staletí nedílným koloritem tradic a života v naší zemi."
Co má plechovka společného s divokým západem by mě fakt zajímalo! Najděte mi prosím jediný dobový obrázek s plechovkou piva.