Předpokládám, že autor pod pojmem láhev nemyslí i PET láhve. Ale i přesto bych mu doporučil srovnání Zlatého Bažanta z láhve a plechovky. Rozdíl je minimální i při přímém srovnání. Je úplně lhostejné jak je toto pivo balené. Rozdíl kvality je mnohem více závislý na teplotě piva než ve způsobu balení. ( a taky na tom jak seriózní je pivovar )
Co si o tom myslí opravdoví odborníci a ne pan Havel, zde:
http://www.pivniklenoty.cz/vse-o-pivu/zajimavosti-o-pivu/je-plechovka-lepsim-obalem-nez-lahev/,
Jeden čehý, druhý hot, ať si čtenář udělá sám představu kde je pravda.
tsd
Podle mě je spíš článek zmateně napsaný a motá všechno dohromady - zabývá se prostě přechodem od točeného piva k domácí konzumaci. A u domácí konzumace se sice píše o plechovkách, ale ve skutečnosti vůbec plechovky, sklo či PET láhve nerozlišuje a jejich kvalitou se nezabývá.
Mimochodem, PET láhve jako takové také nejsou z hlediska kvality žádný velký problém, tento materiál má vlastnosti velmi slušné. Degradace kvality nastává spíš kvůli velikosti - když člověk doma pije z dvoulitrové PET, tak ji zdaleka nevypije vždy najednou a druhý den po načnutí (byť byla v ledičce) už se rozdíl kvality "odleželého piva" dost pozná. Pokud se třeba ve více lidech rozlije celá láhev najednou, tak je vliv obalu opět mizový a záleží jen na tom, co do něj v pivovaru dají...