Článek je značně zavádějící. I nejlepší minipivovary používají CKT - a to právě kvůli čistotě, oddělení prostředí při kvašení různými kvasničnými kmeny a teplotami.
Článek se navíc snaží vyvolat dojem, že v CKT se pivo "udělá celé", viz například "Navíc „papiňáky“ nezaberou tolik místa jako sladovna, varna, půdy apod. A šetří se všude." - jako by velké pivovary s CKT nepotřebovaly varnu nebo slad. Podobně s popisem "ředění" - však HGB používají i pivovary nevlastnící CKT.
Popis CKT: "Mají podobu velkých uzavřených nádob, do kterých se vejdou až stovky litrů piva." - tak tomu bude v minipivovárcích, řekl bych že v opravdu velkých pivovarech to bude o hodně řádů více...
atd... Prostě pěkný PR článek, nicméně autor asi žádnou reálnou zkušenost s CKT nemá, ejl nepil ani nikdy nevařil.