Názor k článku Pivo z tanku je jako polévka z pytlíku od Moro - Je to tak, jak popisuje Mosquit. To, zda...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2013 8:51

    Moro

    Je to tak, jak popisuje Mosquit. To, zda jsou v našem prostředí pivně přátelské kvasinky - to je k diskusi - ono se to prakticky moc nezkouší a vlastně si ani nedovedu představit, zda český legislativa takový druh piva umožňuje vyrobit - potažmo prodávat.
    K výrobě domácího lambiku - v Belgii pivo často kvasilo na půdách pivovarů v mělkých otevřených nádobách po několik měsíců. Následně se přelilo do sudů a aby bylo pitelné (často je takové pivo, které nese označení gueze hodně kyselé), přidával se cukr, zkaramelizovaný cukr nebo ovoce. V sudu leželo další měsíce, kde se chuťově zakulacovalo a nasycovalo CO2. Snad jen pro úplnost - asi bych jej vařil jednoduchou infuzí a chmel se používá starý a vyčpělý - aby aroma chmelu nedominovalo nad sladovou a ovocnou složkou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).