článek je hodně zavádějící a tendenční, není nic špatného na CK tancích, ty naopak tvoři celkem optimální prostředí pro kvašení. Stále stejná chuť piva napříč várkami a vyloučení infekce bakteriemi je naopak cíl, kterého je celkem obtížné dosáhnout, ne problém.(teď neřeším jestli je konkrétní pivo s nějakou recepturou dobré, nebo ne). V případě filtrování piva je snížení obsahu CO2 nutné, to se potom uměle tlakuje při plnění do lahví.
A proč se teda to kvalitní vojenské útočné pivo tankové nedá pít? Pil jste někdy opravdové pivo? Nebo si kupujete lahváče a plech? Nechci urážet. Pivo mi moc nechutná ale pod chutí piva mám zakódováno nějaké žatecké typy z dob chmelových brigád. Nebude to jen mládím a stářím. Bude to kvalitou. I v pivovaru na Mendláku jsem se nestačil divit, co všechno umí namíchat. Dokonce i brněnského bažanta.
Než bych to tu dlouze rozepisoval - pivo ne nedobře pitelné, pokud v CK tanku kvasí, pak se odstřelí kvasnice a ve stejném tanku leží. Následně se naředí vodou a CO2 a ve velmi krátké době jde ke konzumentovi. Takové pivo se vyznačuje tupější nepříjemnou hořkostí a jejím ulpíváním + nadýmá. Toto je zneužití výhod CK tanků a výsledkem je pivo, které tu popisujete.
O tom, že když se věci dělají poctivě a s rozumem a tanky nejsou zlo vás přesvědčí třeba v Jihlavě - zajeďte si do Ježka a uvidíte, jak kvalitní pivo vám z tanku předloží.