"v naprosté čistotě, správné teplotě a tlaku."
Len by som ta popopravil ze tlak je tam ovela vyssi ako by mal byt pri kvaseni piva, musia sa preto pouzit upravene specialne kvasinky ktore to znesu. Dalsia nevyhoda je ze nechavaju pocas kvasenia vo velkych piovaroch prepadat deku, cim sice setria chmel ale pivu to nedoda prave najlpse chutove vlastnosti.
Bože, ani ty CKT nemusí být nutně obrovské nádoby, mnoho malých pivovarů používá CKT znatelně menší, než mnoho spilek a pokud mají i dostatečný poměr výška/průměr, není skutečně žádný rozdíl proti spilce vyjma faktu, že se lépe brání nežádoucí infekci (okolní mikroflora nemá mimochodem díky "pokrývce" CO2 prakticky šanci ani u spilek). I ten sběr deky je u nich velmi dobře možný (znám z praxe). Pokud přečerpám do čistého na ležení, tak opět není žádnej rozdíl, zda mám CKT nebo ležácký nerezový tank. Tenhle článek je vrcholnej blábol a jestli lidi z Ferdinanda tohle pustili ven, tak nemám příliš důvěry ani k jejich pivu.