že do plastu nejdou z principu. Pivo chutná stejně, dokonce je to v plastu praktičtější, ale i z mého pohledu to ono poctivé pivo degraduje. Druhá věc je, co je to poctivé pivo. No, alespoň podle toho chmele mi přijde, že ve Svijanech to ví.
Jistě, poctivě používají tradiční metodu HGB, cpou do piva cukr a pěnu dělají chemicky Tetrahopem... Hnusnější pěnu, než mají Svijany, jsem snad ještě u jiného piva neviděl.
Ráda se nechám poučit. Mě Svijany chutnají, cukr mi nevadí a do technologie nevidím. Jako laikovi mi přijde, že jsou jinde než europiva velkých značek, ale chápu, že k malým poctivým (už zase) pivovarům mají daleko.
Kecá nesmysly. Tetrahop je stále chmel. To je jako červená řepa, která se někde používá jako barvivo například u jahodových jogurů a má své označení tuším "E162". Každý se zhrozí, že to je chemie, a přitom je to obyčejná řepa.
TETRAHOP je chemická látka zvyšující pěnivost piva.
Jedná se o hořké látky obsažené v chmelu, které byly CHEMICKY POZMĚNĚNY ( při přírodním způsobu výroby piva nevznikají ) a přidány k pivu.
Nu, nakonec i alkohol do piva se dá destilovat z ropy, nebo dělat z cellózy.