Shnilé či plesnivé jablko či pomeranč téměř vždy poznám, takže si ho nekoupím a je po problému. Mrzí mne, že psavci kvůli tomu píší články a honí zbytečně různé inspekce placené z mých daní, od kterých bych místo toho potřeboval ochranu před závadami, které sám vlastními prostředky, bez speciálních laboratoří nejsem schopen odhalit. Autorce zřejmě vůbec nevadí, že se krmí falšovanými potravinami, že tvaroh je odporná tekutina, která drží pohromadě pouze díky přídavku škrobu, že z čokolády a kakaa jsou vykradeny všechny chuťové a zdraví prospěšné látky a nahrazeny umělými náhražkami, že "pravá" mletá káva skutečné kávy obsahuje minimum, sýry, mléko, jogurty nemají se sýry, mlékem, jogurty společného nic kromě názvu. Shnilé nebo plesnivé zboží, pokud je to již na něm vidět, což na ovoci a zelenině většinou vidět je, může znamenat problém snad jen pro slepého.
Můj děda byl zelinář. Veškeré zboží průběžně přebíral, nahniliny vyhazoval, poškozené kusy dával stranou a prodával šetřílkům jako druhou jakost. S plesnivým nebo zkaženým zbožím zákazník vůbec nepřišel do styku.
Jenomže to byla jiná doba. Poděkujme reálnému kapitalismu, že nám skýtá trvalou iluzi širokého výběru a celoroční hojnosti. Koho by trápilo, že se to nedá žrát... :-P
Je spousta zelinaru kteri si nedokazou predstavit ze by prodavali neco nahnileho ci jen zvadleho .... ale to musite mimo velkoprodejny,nejlepe k soukromnikovi-jednotlivci ....napr. na Ujezdu,v Pze,je naprosto skvely viet. obchod, kde se Vam omluvi kdyz prinesete dalsi den ovoce ktere je uz na ceste k vlastni kulture ... v tescu Vas s Tim vyhodi .... protoze - spokojeny zakaznik = vracejici se zakaznik ....