Názor k článku Plísňové sýry: V čem se liší camembert a hermelín od Dolomiti - Je to otázka přístupu ;-) Pokud k tomu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2017 13:39

    Dolomiti (neregistrovaný)

    Je to otázka přístupu ;-) Pokud k tomu přistupujete jako laik, tak můžete říct že tvaroh je základ, ale je to stejný jako jsem napsal. Zaočkované mléko je svým způsobem taky jogurt :-) Jenže zkuste to někomu nabídnout jako jogurt a nebo sýřeninu jako tvaroh ;-) Původně jsem reagoval hlavně na toto: "Pokud tak někdo tvrdí, že se sýry z tvarohu nevyrábí, je to fatální neznalost nehodná jakékoli, i laické diskuse..." Bylo to od paní redaktorky zbytečně agresivní a hlavně nepravdivý! Z odborného hlediska sýřenina opravdu není tvaroh! K tvarohu se přes ní teprve musíte dopracovat (vyrábět tvaroh ze sýřeného mléka je jeden z možných způsobů), zrovna tak jako k sýrům a nebo ze zaočkovaného mléka k jogurtum. Sýřenina ani zdaleka nepřipomíná tvaroh, tak jak ho člověk pod tím názvem zná. Pokud si vezmete například sýřeninu, která se používá u Grany, tak vám z toho "tvarohu" zůstalo maximálně blátíčko ;-) pokud vůbec :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).