Plzeňské farmářské trhy - nejlepší v ČR podle hodnocení MF Dnes

23. 6. 2011

Sdílet

„Z vítězství v testu máme velkou radost. Přesto se pokusíme trhy ještě vylepšit,“ říkají pořadatelé trhů.  25. června 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Podle hodnocení deníku MF Dnes (vyšlo 21. 6.) jsou nejlepší v České republice. Hodnotilo se portfolio prodejců, kultura a hygiena prodeje, označení stánků i prodávaných produktů. Plzeňské farmářské trhy získaly známku 1,2.

„Z vítězství v testu máme velkou radost. Přesto se pokusíme trhy ještě vylepšit,“ říkají pořadatelé trhů. 

25. června 2011 se uskuteční další Plzeňské farmářské trhy. Podle hodnocení deníku MF Dnes (vyšlo 21. 6.) jsou nejlepší v České republice. Hodnotilo se portfolio prodejců, kultura a hygiena prodeje, označení stánků i prodávaných produktů. Plzeňské farmářské trhy získaly známku 1,2.

Kvalita produktů a dohledatelný původ

Z vítězství v testu máme velkou radost. Přesto se pokusíme trhy ještě vylepšit. Stále hledáme ty nejkvalitnější produkty a vybíráme prodejce z řad farmářů či zpracovatelů, kteří nabízejí originalitu a potraviny tzv. s tváří“, vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor trhů. Právě důraz na jasný původ a kvalitu prodávaných potravin, důvěryhodní prodejci a příjemný prodejní prostor jsou základem úspěchu farmářských trhů. Neméně důležitá je struktura nabízeného potravinářského sortimentu. 

Kvalitní potraviny i na sedmém pokračování trhu

Kvalita a původ prodávaných potravin jsou pro organizátory Plzeňských farmářských trhů prvořadé. Na již sedmém Plzeňském farmářském trhu v roce 2011 se představí opět prodejci kvalitních tuzemských potravin – zelináři z Litoměřicka, Moravy a Ústeckého kraje, pekaři ze čtyř pekáren – Rendl ze Sušice, pekařství Zídková a pekaři z Dobřan.

Čerstvé mléko si budou moci návštěvníci koupit z pojízdného mlékomatu farmy pana Boháčka, maso a uzeniny od mnoha uzenářů – Angus farm ze Soběsuk, Matějky z Letin, Zacpala ze Stříbra, Dvořáka z Bělé a od Šnebergera ze Železné rudy. Zvěřinové uzeniny bude prodávat ZEFA VOLARY.

Vajíčka od slepic chovaných ve venkovních výbězích, nabídne pan Martínek z Osvračína a farma Újezd nade Mží. Hovězí maso v biokvalitě bude prodávat pan Uher – farmář z Hostouně u Domažlic.

Mléčné výrobky oceněné značkou Regionální potraviny roku 2010 i 2011 p­ředstaví minimlékárna Joma. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z farem Belina, Březí, ZPZ, Slunečná a z Horského statku Abertamy. Čerstvé ryby přiveze pan Krutina z Českého lesa a pstruhařství Mlýny. Nebude chybět ani med od včelařů z Plzeňského kraje. Dokonce bude možné zakoupit i český česnek z Kuřimi a cibuli z Račetic.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).