Plzeňské farmářské trhy se zabydlely v Mlýnské strouze. V sobotu 17. listopadu dopoledne (8 – 12h) opět zaplní téměř 45 prodejců kvalitních potravin okolí Mlýnské strouhy. I v polovině listopadu bude z čeho vybírat a nebude to jen maso a uzeniny.
Pěstitelé zeleniny z Litoměřicka a Moravy přivezou desítky druhů zeleniny (celer, dýně, brambory, cibuli, česnek, petržel, mrkev, červenou řepu, zelí…).
Více o trhu: Plzeňské farmářské trhy
Co si tentokrát sedláci nachystali? Zelenina i ovoce bude ještě v pestré paletě chutí i barev – jablka, hrušky, cibule (několika odrůd), česnek, dýně, květák, pórek, rajčata (snad), petržel, řepa, celer… „Ovoce a zelenina by měly být v podzimním sychravém počasí důležitou součástí jídelníčku, protože obsahují spoustu vitamínů. Před zimou nám pomůže chránit se také třeba rakytník, který je jako prevence nachlazení ideální,“ upozorňuje starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.
Rozhodně k zimě patří maso – hovězí (ANGUS, Drouhaveč, ZEFA), uzeniny (ANGUS, Kaiser, Matějka, ZEFA, Bubeníček, Zacpal, Němec). Z Držovic přijedou výrobci vynikajících sýrů. Po delší pauze se na trzích představí farma rodiny Němcovy z Vysočiny (jogurty, tvaroh, sýry, jogurtové nápoje, poctivé uzeniny…).
Pekaři oblaží nakupující křupavým pečivem. Dostaví se pekařství Dobřany a pan Zídek.
Čerstvé ryby se budou prodávat u stánku pana Krutiny a pstruhařství Mlýny. Budou i hlíva, topinky, Hradecké delikatesy, čerstvá pasta, mošty (Nebílovy, Manětín, Šťáhlavy), kuřata, krůty (ZEPHYR).
Kompletní seznam a informace o prodejcích najdete na www.plzensketrhy.cz.
Nejbližší Plzeňské farmářské trhy, jejichž pořadatelem je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola, se konají v sobotu 17. listopadu, na další se pak můžete těšit opět za 14 dnů, tedy 1. prosince.
Připravili jsme pro vás:
- NOVINKA: HLÍDAČ FARMÁŘSKÝCH TRHŮ – termíny do vašeho mailu
- FARMÁŘSKÉ TRHY – termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR:
- FARMÁŘSKÉ PRODEJNY – nabídka z celé ČR
- SEZÓNNÍ KALENDÁŘ ČESKÉHO OVOCE A ZELENINY – kdy je co českého