protože tohle co napsal je hovadina prvního řádu.
HGB je neprasáčtější metoda a nejhorší prohřešek proti etice vaření piva! Navíc maximální stupňovitost je dána především tím, že kvasinky (jsou to holt živí tvorové) se nemohou na tu prasečinu dívat a při nakvašení přes cca 24% raději chcípnou. Čili ta mez je naštěstí techologická, jinak by to pivo snad dělali rovnou z lihu.
Dále je polopravda že do určitého poměru. tvrdí se že cca (asi 3 piva na jednu sodovku) to není senzoricky poznatelné...což je asi i pravda, ale jen pokud pouze koštujete, jakmile pivo pijete (tedy ne jedno) dostáva se do hry přidané CO2 a to Vás po třeti čtvrtym kousku nadme jako prase.
Myslím že by tahle technologie měla být zakázána, neboli, toto by mělo být minimálně povinně uváděno na obale asi jako varování ministra na cigaretách. Pak spánem bohem, kdo chce kam, ať si žblemtá sarčky jaký chce.