To že se pivo uvaří vícestupňové a pak se doředí to se dělá už delší dobu. To mi celkem nevadí. Ale co mi vadí a pivo přestávám pít je chuť. To není hořkost dosažená z chmele, ale pomocí náhražkové granuláže, která se k nám dováží. Chuť takového nepřirozeně hořkého piva není dobrá. Bohužel nazelenalé granule, které jsem viděl a měl možnost je i ochutnat používá čím dál tím více pivovaru nejen do běžných alkoholických, ale i nealkoholických piv. Dříve měla hořká piva svou specifickou chuť po kvalitním chmelu. Dnes se čím dál tím víc používá tato levná náhražka a zákazníkům pivařům se tvrdí, že chtějí hořká piva. Naše chmelnice valem ubývají a kvalitního chmele se pěstuje čím dál tím míň. Kdo se dostanete do menších městeček v Německu ochutnejte místní pivo, které tam vaří minipivovárky. To se dá pít - bohužel je dražší.