Podzim na Plzeňských farmářských trzích

6. 9. 2012

Sdílet

Třetí podzimní sezóna na Plzeňských farmářských trzích začíná. Plzeňské farmářské trhy se staly trvalou součástí městského života v Plzni. Konají se i tuto sobotu. V sobotu 8. září dopoledne najdete téměř padesát prodejců kvalitních potravin okolí Mlýnské strouhy. Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Třetí podzimní sezóna na Plzeňských farmářských trzích začíná.

Plzeňské farmářské trhy se staly trvalou součástí městského života v Plzni. Konají se i tuto sobotu.

V sobotu 8. září dopoledne najdete téměř padesát prodejců kvalitních potravin okolí Mlýnské strouhy. Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Prvními poprázdninovými trhy otevřeme již třetí podzimní sezónu Plzeňských farmářských trhů. Od roku 2010 mohli zájemci o opravdové jídlo nakupovat na čtyřiceti trzích. Této možnosti využily tisíce nakupujících. Podle našich odhadů navštívilo čtyřicet Plzeňských farmářských trhů zhruba 120 000 lidí. Zájem Plzeňáků těší především prodejce. Pro ty je obliba jejich produktů nejen zajímavým finančním příjmem, ale především motivací do další práce“, říká koordinátor Plzeňských farmářských trhů Tomáš Popp z občanského sdružení ENVIC.

Do konce letošního roku se trhy uskuteční ještě 22. 9., 6. 10., 20. 10., 3. 11., 17. 11., 1. 12., 15. 12. Sezonu v Plzni uzavřou 15. prosince trhy s vánoční atmosférou.

Více o trhu: Plzeňské farmářské trhy

Skutečné jídlo na Plzeňských trzích

Uzenáři z Terešova nabídnou opět kompletní sortiment svých uzenin (tlačenka z plece, domácí nádivka….). Oblíbené se staly všechny pekařské výrobky z pekařství Rendl ze Sušice. U jejich stánku se vždy tvoří nejdelší fronty. Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného, Nebílov a sadů Vlkov nad Lesy. Skvělé pečivo napečou pekaři z Dobřan a Plzně. Vynikající koláče, muffiny a dorty nabídne Anděl Station z Plzně. Posedět si můžete v kavárně umístěné přímo na trzích. Valašské frgály hledejte u stánku pekařství Fimako. Pan Martínek z Osvračína bude prodávat vajíčka z vlastní farmy.

Chlazená kuřata najdete u stánku farmy Zephyr. Na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Maso a uzeniny nakoupíte u stánku ANGUS FARM, nebo pana Zacpala ze Stříbra. Vyzrálé hovězí maso bude prodávat ekofarma Jemnice. ZEFA Volary nabídne vynikající zvěřinové uzeniny. Hovězí maso z vlastního chovu a senzační, na trzích velmi oblíbené, uzeniny (špekáčky, salámy…) hledejte také u stánku ZEFA Volary. Mošty budou prodávat ovocnáři z Nebílov a pan Ilgner ze Šťáhlav. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy, biofarmy Držovice, biofarmy Slunečná a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani minimlékárna pana Joma, která nabídne úžasné mléčné výrobky (tvaroh, jogurty, čerstvé sýry…).

Kompletní seznam a informace o prodejcích najdete na www.plzensketrhy.cz.

Další Plzeňské farmářské trhy se uskuteční 22. září.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FARMÁŘSKÉ TRHY

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).