Opravdu by men zajímalo, kam na podobné studie o škodlivosti potravin chodí. Autorům podobných HOAXů bych doporučoval si pustit "Sůl nad zlato" s Werichem... ;-)
Pan Ruprich uvádí, že jsou špatné stravovací návyky. Tak pojďme a zakažme / bojkotujme fast foody, automaty na sušenky a kolu ve školách atd. Za tyhle problémy si můžeme sami. Ani špatné stravování, ani kouření, ani alkohol ani nehýbání se, nemůže za smrt lidí, jak se nám tu snaží naznačit. Když je třeba sůl tak strašně špatná, tak to by se asijská populace musela dožívat tak 20 let maximálně (asijská kuchyně opravdu hodně používá hodně soli a nic zásadního se neděje). Lidská medicína není schopna ani vyléčit nemoci, neznáme ani svou planetu, ale na 1000% víme, že sůl, kouření a chlast způsobuje smrt... :-D Opravdu směšné.
Pokud by Vás "opravdu zajímalo, kam na podobné studie chodí", stačí se podívat na odkazy uvedené v článku a v materiálech SZÚ. http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/cil-nejen-pro-rok-2020-snizit-obsah-soli-v-diete-zmenme. LK Vitalia.cz
Špatné stravovací návyky začínají nabídkou v nadnárodních supermarketech: devět výrobků z deseti jsou zbytečné pochutiny, a zbytek ma nevalnou kvalitu, protože potravina je byznys bohužel jako každé jiné zboží! Nejdřív se něco mizerneho vyrobí, a teprve pak se to prodává. Neobvinujte koncového spotřebitele, ten rozhoduje jen minimálně. Jdete na začátek. Výrobcům nestojí zákazník za zády, aby říkal: “přisypejte do masové směsi víc škrobu, přidejte sůl a přilijte vodu s fosfáty. “
Tihle experti budou za 20 let říkat něco jiného. Doktori dodnes nevědí, jestli káva a červené víno škodí nebo prospívají. :-)