No, Pohlreicha tady viděl snad každý. Tak nemusíš opakovat jeho výroky.
A když už to děláš, tak přemýšlej. Ono úplně opráskávat italskou kuchyni by ani nebylo vhodné. Ona je totiž určena do jiného klimatu, pro jiný životní a pracovní styl. Takže když je to dobře udělané, znám hospodu, kde dělali výborné zapečené penne s kuřecím masem a smetanou. Do letních veder se to nehodí, ale v zimě úplně v pohodě.
Vidím, že patříš k lidem, kterým je všechno jasné a kteří mají patent na to vybízet druhé, aby přemýšleli (omlouvám se za tykání, já jsem s tím nezačal). Nicméně Pohlreicha jsem nikdy nesledoval, ale zato znám italské prostředí. Nemám nic proti nudlím s kuřetem a smetanou, ale nemuselo by se to jmenovat italsky, když to s italským jídlem nemá nic společného. Snad nikde se cizí kuchyně neprzní tolik, jako u nás, a ještě to mnozí vydávají za naši národní přednost. Ale Ty jistě přemýšlíš, i když Tě k tomu nikdo nevyzývá, a tak na to přijdeš.
Už jsem to psal v jiné diskusi, ale tenhle názor, že to "u nás przníme nejvíc" je spíš klasická urban legend než realita. Ve skutečnosti jsou různé odchylky od původních verzích ve světě dost obvyklé, leckdy je dokonce vytvořili přistěhovalci ze zemí původu jídla, kteří ho po přestěhování jinam přizpůsobili místním podmínkám.
Aha.
Takže ty sice uvádíš smetanu a kuřecí maso, ale laskavý čtenář z toho měl vytušit, že ti vadí názvy. Mimochodem jaký že ti to vlastně italský název vadí? To rovnou říkám, že jsem to nevytušil, tak se ptám. V hospodě jsem to viděl pod "italským názvem" Zapečené penne s kuřecím masem a smetanou. Z itlštiny je tam jen penne, a ono to skutčně penne bylo. Měli to snad nazvat "nudle", přestože to byly penne?
"a ještě to mnozí vydávají za naši národní přednost"
Proboha kdo cosi vydává za "za naši národní přednost"? Jak jsi na ten nesmysl přišel? Nefantazíruješ?
Tohle je sice oblíbená praktika vás flagelantů, ale pouze vás. Opravdu své vidění světa nepřipisuj všm okolo. Je to tvoje vidění, ne tvého souseda.
Nevím jak kuře, ale smetana je v italském podhůří Alp poměrně běžnou surovinou, a to prosím, ano, i k těstovinám. Ona totiž není Itálie jako Itálie, a to, co se dlabe v Neapoli, se poměrně zásadně liší od toho, co se dlabe okolo Milána nebo v Kalábrii. Pokud člověk překročí hranice turistických skanzenů, pochopitelně... v opačném případě dostane všude ty samé nudle s rajským protlakem. :-P