Chápu, že se dělají z koncentrátu pomerančové džusy, aby se ušetřilo na dopravě pomerančů z druhého konce světa. Ale proč proboha jablečné džusy, když je kolem nás spousta jablek, jichž je přebytek (stejně jako těch z blízkého Polska)?
Čerstvé mošty jsou chuťově lepší a nejsou to úplné "mrtvolky" jako ty z koncentrátu. Proto doporučuji koncentrátové hrůzy nekupovat - poptávka snad donutí výrobce změnit nabídku.
Laboratoř také ověřovala, zda nebyla při výrobě použita plesnivá jablka, na což poukazuje přítomnost toxinu patulinu. Vysoké množství této látky odhalily analýzy v moštu Český sad 100% jablečná šťáva.
Takze cesky smejd uz nekupuji a radeji mam nakroceno do Nemecka nebo Rakouska!
Reaguji sice pozdě ale chci varovat.Nepolepšili se. Koupil jsem v lidlu tenhle hnus od českého sadu nejen při prvním ochutnání jsem zjistil, že je 100% říznutý ale snad jen vodou a teď jsem se ještě dočetl že se tihle šmějdi nestydí dávat jablka plesnivá. Takže chci varovat opravdu nekupujte i když cena vypadá lákavě.Raději dám 150kč na místo 89kč za opravdu kvalitní moštík a když jej říznu jako český sad ještě ušetřím:-)
Balené džusy v obchodech nekupuji. Raději si dělám svůj džus doma nebo vyhledávám juice bary. Nejkvalitnější je za studena listovaná šťáva. http://www.rawmanrawoman.com/14-cold---pressed-juices-and-smoothies-in-vancouver---beautiful-british-columbia.html