Jen likvidace polského masa,jsou hlášeny nějaké újmy na zdraví,nejsou.Nikdo ho syrové nejedl.Zajímalo by mě,jak je to při kontrolách českého kuřecího masa co se týče salmonely.Proč se odděluje v kuchyních kuřecí maso při zpracování,kvůli salmonele,protože syrové kuřecí maso ho může obsahovat,po tepelném zpracování se nevyskytuje.
Zase hysterie,za tím je jen jedno,záměrně zlikvidovat polské maso na náš trh.Vidím v tom jen manipulaci s lidmi,aby nekupovali polské výrobky.Kde byly kontroly dříve,najednou se objevila salmonela všude u polského masa,není to podivné.A co jedí za maso lidé v Polsku,to rozdělují pro nás maso se salmonelou.Co za tím je, nám samozřejmě nikdo neřekne.Logiku to však nemá.
Polsko je taková evropská Čína : všechno umí vyrobit nejlevněji, proto ma mezinárodní byznys Polsko rad. Když umeji ušetřit na kuchyňské soli, jak asi šetří na všech ostatních dražších surovinach? Mizerný image si Poláci udělali sami. Už se našly halucinogenni látky v čaji z Polska, stále prekracovane limity pesticidu v ovoci a zelenině...a hystericky ministr zemědělství Polska. To je jiste kampaň . Jídlo je přece zboží jako každé jiné, vyrobené jen za účelem zisku.
Vše má dvě strany ... Jedna je pravda, že kuřecí (asi každá drůbež) musí projít teplem a musí být ohřáto na minimálně 75 stupňů, aby bylo hotové. Tím je i zaručena likvidace většiny bakterií.
Jenže na ty suroviny se sahá rukou, která poté dělá zase něco jiného - a to je chvíle, na kterou bakterie čekají. Na rukou je příjemný chládek. Přenos do lidského těla je otázkou okamžiku. Případně dvou přes prostředníka zeleninu, třeba.
Podobně je to s vejci - salmonela je na skořápce a ta se přeci nejí. A stejně se lze nakazit.
S hovězím je to horší, protože spousta způsobů jeho přípravy ty bakterie prostě zlikvidovat nedokáže.
Jestli jsou tyto manévry správné, nebo přehnané neumím posoudit. Ale pokud už máme stát, který chce dělat vše, tak ať to alespoň dělá pořádně.