To je vcelku rozšířený omyl, že Poláci dělají potraviny levněji. Mají nižší daně na potraviny a za zemědělce platí sociální pojištějí stát. Mají taky hromadu vyjímek, které jim umožňují používat jinde nepovolené technologie. Při srovnatelných podmínkách jsou dražší.
Co se surovin týče, mluvit o špatné kvalitě potravin je tabu. Polsko je veliký zpracovatel a vývozce potravin, snaží se budovat si image vysoké kvality tím, že veřejné "průsery" jsou spíše vyjímkou, o kterých se nemluví dlouho.
Existují firmy velmi solidní a existují i firmy které zpracovávají pošlé kusy dobytka. Jak to poznat, neví ani Poláci. Před nějakou dobou byla v polské TV reportáž o kvalitě potravin na vnitřním trhu. Výsledkem bylo zjištění, že více než 6o procent nesplňuje deklarované parametry. Mluvilo se o tom 2 dny...