Názor k článku Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva od Karel Vávře - Jsem z Třeboňska a článek jsem si rád...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2013 13:13

    Karel Vávře (neregistrovaný)

    Jsem z Třeboňska a článek jsem si rád přečetl.

    Souhlasím s autorem, že je lepší ryba z velkochovu než nic.

    V mnoha věcech však nesouhlasím. Jednak autor "agrární analytik" nepozná, že na fotce s titulkem "kapr - česká klasika" má rybář v keseru tři pěkné candáty :)

    Ale hlavně, co do kvality potraviny nelze srovnávat třeboňského kapra s "granulovanými" vyrobenými rybami z velkochovů. Vysvětlení by zabralo na dva tyhle články. Od životního prostředí, přes krmivo s konzervanty a přísadami, až po velmi krátký a intenzivní růst.

    Kdo někdy ochutnal např. domácí kuře ze dvorku, tak pochopí rozdíl...

    Ryby z Třeboňských rybníků jsou jedním z mála posledních opravdu biologických potravin, které se dají koupit v obchodě. Díky čisté vodě, přirozené potravě a stylu života.

    Když si pomyslím, jaký měl můj kapr na talíři život, skoro mu závidím. Až na ten konec, samozřejmě :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).