Jsem z Třeboňska a článek jsem si rád přečetl.
Souhlasím s autorem, že je lepší ryba z velkochovu než nic.
V mnoha věcech však nesouhlasím. Jednak autor "agrární analytik" nepozná, že na fotce s titulkem "kapr - česká klasika" má rybář v keseru tři pěkné candáty :)
Ale hlavně, co do kvality potraviny nelze srovnávat třeboňského kapra s "granulovanými" vyrobenými rybami z velkochovů. Vysvětlení by zabralo na dva tyhle články. Od životního prostředí, přes krmivo s konzervanty a přísadami, až po velmi krátký a intenzivní růst.
Kdo někdy ochutnal např. domácí kuře ze dvorku, tak pochopí rozdíl...
Ryby z Třeboňských rybníků jsou jedním z mála posledních opravdu biologických potravin, které se dají koupit v obchodě. Díky čisté vodě, přirozené potravě a stylu života.
Když si pomyslím, jaký měl můj kapr na talíři život, skoro mu závidím. Až na ten konec, samozřejmě :)