Vlákno názorů k článku Polsko má desítky intenzivních chovů sladkovodních ryb, my dva od Karel Vávře - Jsem z Třeboňska a článek jsem si rád...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 6. 2013 13:13

    Karel Vávře (neregistrovaný)

    Jsem z Třeboňska a článek jsem si rád přečetl.

    Souhlasím s autorem, že je lepší ryba z velkochovu než nic.

    V mnoha věcech však nesouhlasím. Jednak autor "agrární analytik" nepozná, že na fotce s titulkem "kapr - česká klasika" má rybář v keseru tři pěkné candáty :)

    Ale hlavně, co do kvality potraviny nelze srovnávat třeboňského kapra s "granulovanými" vyrobenými rybami z velkochovů. Vysvětlení by zabralo na dva tyhle články. Od životního prostředí, přes krmivo s konzervanty a přísadami, až po velmi krátký a intenzivní růst.

    Kdo někdy ochutnal např. domácí kuře ze dvorku, tak pochopí rozdíl...

    Ryby z Třeboňských rybníků jsou jedním z mála posledních opravdu biologických potravin, které se dají koupit v obchodě. Díky čisté vodě, přirozené potravě a stylu života.

    Když si pomyslím, jaký měl můj kapr na talíři život, skoro mu závidím. Až na ten konec, samozřejmě :)

  • 18. 6. 2013 14:21

    Lenka Krbcova

    Dobrý den, děkujeme za příspěvek. Musím se zastat autora, který není zodpovědný za popisek fotky, to je nepozornost redakce. Omlouváme se a napravujeme:-) Myslím, že třeboňský kapr není v textu zmiňován, jeho kvality nezpochybňujeme. LK, Vitalia.cz

  • 25. 6. 2013 21:03

    Martin (neregistrovaný)

    Mořské velkochovy nejsou šetrné k ekosystému, rybářské lodi které dřív chytaly ryby na náš stůl chytají vše co se jim do sítě dostane a tím krmí ryby ve velkochovech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).