„Pomalé jídlo“ v Pardubicích

26. 6. 2009

Sdílet

V Pardubicích vznikne klub, který sdruží příznivce a zároveň výrobce kvalitních potravin. Zastřeší je hnutí Slow Food, neboli „pomalé jídlo“, které už existuje v Praze a vzniklo v Itálii. Sdružení  si od své činnosti slibuje hlavně propagaci místních potravin. Pražská pobočka působí od konce minulého století, v Římě se myšlenka „pomalého jídla“ zrodila v roce 1986. Hnutí vzniklo jako reakce na fast food, řetězce rychlého občerstvení a jde jí zejména o upozornění na tradiční potraviny v daném…

V Pardubicích vznikne klub, který sdruží příznivce a zároveň výrobce kvalitních potravin. Zastřeší je hnutí Slow Food, neboli „pomalé jídlo“, které už existuje v Praze a vzniklo v Itálii. Sdružení  si od své činnosti slibuje hlavně propagaci místních potravin. Pražská pobočka působí od konce minulého století, v Římě se myšlenka „pomalého jídla“ zrodila v roce 1986. Hnutí vzniklo jako reakce na fast food, řetězce rychlého občerstvení a jde jí zejména o upozornění na tradiční potraviny v daném regionu.

Hejtman Pardubického kraje Radko Martínek uvedl, že Pardubický kraj bude všestranně podporovat výrobce v kraji, kteří jsou zárukou dobrých, kvalitních potravin. „Pomalé jídlo je reakcí na náš uspěchaný svět,“ uvítal hejtman nápad sdružení, které propaguje tradiční výrobky dle domácích receptur.

Autor článku

Své profesní působení v médiích zahájila v týdeníku Reflex. Pracovala v kreativním týmu TV NOVA a vedla sekci Sport a relax serveru Vitalia.cz vydavatelství Internet Info. Podílela se také na jeho dalším projektu, serveru 120na80.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).