V článku mne zaujalo tvrzení, že u jednodruhových potravin lze celkem jednoduše zjistit zemi původu. Většinou asi ano, ale napadly mne nevím proč mořské ryby.
Ryby se také hodně loví i v mezinárodních vodách a loví je plovoucí mrazírny a konzervárny, Zajímalo by mne, jestli někdo neví jak se potom určuje země původu. ?? Podle toho pod jakou vlajkou loď pluje, nebo komu patří, nebo jaká firma ji zrovna provozuje??
Myslím, že se klidně může stát, že řeckou loď si pronajme americká firma a loví ve vodách poblíž Islandu a prodávají to jako norské sardinky.
tsd
P.S, Ne že by na tom stál svět, ale neví to někdo ?
No, onehdá mě překvapilo, že jsem na baleném mase našel zvlášť uvedenou zemi, kde se ono dobytče narodilo, kde bylo vykrmeno, kde bylo poraženo, kde bylo bouráno a kde zabaleno. Co z toho je považováno za zemi původu, nevím, ale tato informace je určitě lepší, než jeden nicneříkající a vlastně i nijak nedefinovaný údaj.