Chcete čerstvé a lokální potraviny? Pak možná „jedete“ v bedýnkách. Jak se to dělá?
Na exkurzi do světa bedýnek se zeleninou a ovocem se vydal server Podnikatel.cz. Navštívil dva páry, které se tomuto podnikání věnují.
„Chtěli jsme lokální sezonní produkty, hledali jsme systém, který podporuje české farmáře. A tak jsme si řekli, že to v malém vyzkoušíme sami,“ popisují rok a půl staré začátky Světa bedýnek jeho provozovatelé. Majitelé Freshbedýnek zase původně pořádali semináře o zdravém životním stylu. Jejich účastníky ale čím dál tím víc zajímaly suroviny, které na semináře lektoři nosili. A tak pořadatelé semináře zrušili a začali se věnovat bedýnkám. Dnes spolupracují až s dvacítkou českých farmářů.
Zkušenosti s bedýnkovým prodejem ze společností Svět bedýnek a Fresbedýnky si přečtěte na serveru Podnikatel.cz.
Vše o farmářských trzích najdete u nás:
- aktuální termíny trhů
přehled vždy na celý týden - katalog trhů
150 aktivních trhů, hodnocení a diskuze návštěvníků trhů - fórum – farmářské trhy
vše, co k trhům chcete říci a na co se chcete zeptat - články a aktuality
sledujeme dění, změny a novinky – s námi jste v obraze