Potraviny živočišného původu v ČR jsou v pořádku

21. 6. 2011

Sdílet

Státní veterinární správa ČR se zaměřila na kontrolu produkce z členských zemí EU. Protože se poslední dobou v souvislosti s nákazou nebezpečnou bakterií objevovala podezření i na možnou kontaminaci potravin živočišného původu, rozšířila Státní veterinární správa ČR (SVS) svůj monitoring. Šlo zejména o prověřování možné kontaminace toxin produkující bakterie Escherichia coli, což je předmětem rutinního monitoringu SVS u našich zpracovatelů. „Nyní máme k dispozici 31 vyhovujících vyšetření…

Státní veterinární správa ČR se zaměřila na kontrolu produkce z členských zemí EU.

Protože se poslední dobou v souvislosti s nákazou nebezpečnou bakterií objevovala podezření i na možnou kontaminaci potravin živočišného původu, rozšířila Státní veterinární správa ČR (SVS) svůj monitoring.

Šlo zejména o prověřování možné kontaminace toxin produkující bakterie Escherichia coli, což je předmětem rutinního monitoringu SVS u našich zpracovatelů. „Nyní máme k dispozici 31 vyhovujících vyšetření zásilek německého hovězího a vepřového masa, ve kterých nebyla prokázána přítomnost E. coli,“ uvádí Josef Duben, tiskový mluvčí SVS.

Vyšetřování naší produkce nadále pokračuje. V loňském roce SVS v rámci monitoringu provedla 1 500 vyšetření na toxikogenní E. coli. „Lze tedy konstatovat, že potraviny živočišného původu, které jsou u nás uváděny do oběhu, splňují podmínky zdravotní nezávadnosti,“ říká Josef Duben.

K tématu:

Blíží se k nám nebezpečná nákaza z Německa

Nakažené španělské okurky jsou i v ČR, jedná se o bio

Němci prý už vědí, co způsobilo nebezpečnou střevní infekci

Jsou biopotraviny rizikové? Ne! říká stát

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).