Možná by neuškodilo napsat aspoň některé potraviny, které jsou silně kyselé nebo slané. Nebo si máme ještě k alobalu pořídit lakmusové papírky a zkoumat, která potravina má jakou kyselost? A co slanost? Je balkánský sýr ještě málo slaný? Nebo oblíbený "Pepan na grilu" posypaný grilovacím kořením?
Co si však myslet o Éčkách jako E173, E520, E521, E523, E554, E555, E556 a E558.
EU to posvětila a obsah hliníku v nich násobně překračuje teoretické množství, které by se mohlo dostat do potravy z alobalu.
Lkání v článku mi připomíná situaci kdy v zatopeném domě řešíme kapající kohoutek.
tsd
Raději už na tom hliníku nepečte ať "nechytnete" tu alzheimerovu chorobu. Začíná se projevovat naprosto nenápadně, třeba tím, že si člověk nemůže zapamatovat název té choroby. :- ))))
tsd
P.S. ten vtip jsem pochopil.