Já používám čínský česnek (nebo španělský, já teď nevím, jaký je tu k mání, ale to je fuk) a jsem spokojená. Teď je sice módní na něj nadávat a vynášet do nebes český česnek (jo, ten, co jsme mívali na zahrádce, byl luxusní!), ale já s tím dovozovým opravdu nemám problém. Jednou jsem si na trhu (na farmářském trhu na Náplavce) koupila pár velmi drahých palic českého česneku a musela jsem ho vyhodit, protože strašně smrděl zatuchlinou (takže jsem s ním zkazila hrnec guláše, který se musel taky vyhodit) a že by byl nějak silný, to se taky rozhodně říct nedá. Typická pálivá česneková chuť mu chyběla. Nevím, co to bylo za šmejd, ale od té doby po českém česneku nikterak netoužím a klidně si kupuju ten, co je v supermarketu, protože je štiplavý, voňavý a chutný. Nechci si kupovat český jenom proto, že je český. Pokud Číňani vypěstují lepší, klidně podpořím Číňany.