rohlíkům a knedlíkům se běžně cizinci posmívají, jako jídlu zaostalém nejméně 20 let zpátky
turistů je stále méně mj. i proto, že Praha se rozvíjí betonovým způsobem, lepením reklamy a šířením bezdomovectví… o kvalitě potravin v česku toho bylo již také napsáno spousty a česká kuchyň samotná zrovna uchvátná taky není, natož s těmi otřesnými surovinami, které se mnohdy vozí i do luxusních hotelů
Co ma kupni sila obcana spolecneho s tim, ze se tu prodavaji odpadky misto potravin za vyssi ceny (predpoctene pouze z EUR na CZK) nez na zapad od nas ?
Uz ted platime vlastne 4× vice za mene kvalitni zbozi. Proc bych mel platit 2× tolik vyssi cenu (v prepoctu na platy pak cca 8× vyssi) jen proto, abych si koupil totez co treba v Nemecku ? Pritom naklady na vyrobu, distribuci a prodej jsou zde vyrazne nizsi.
Tahle retorika s „kupni silou“ uz je po dvaceti letech unavna, kdyz (s vyjimkou piva v restauraci) poridite prakticky vse levneji v Nemecku nebo dokonce UK.
nejen levneji, ale jeste kvalitneji.. tedy se mi toho daleko mene zkazi a navic z toho mam daleko vetsi zasyceni nez tech v cesku prodavanych odpadku, ktere nejsou ani tak kvalitni, jako je vyrazene zbozi na zapade ve slevach
(proc predpisatel argumentuje nejakymi McDonaldy apod., kdyz to jsou podniky vsude po svete pro naproste gastroignoranty, to uz vubec nechapu)
Tak to ja si dam radeji maso v hamburgeru z MC Donalds, nez rozemlete kosti a kuze v nejake ceske klobase.
Kazdopadne knedliky cizincum opravdu nechutnaji, udelal jsem stejnou chybu dvakrat, ze jsem kolegovi z ciziny doporucil svickovou a proste nic pro ne. Ale za to bramborovy placek, zvlaste po 5 pivech, to byl pro ne zazrak. Kysele zeli jim taky moc nejelo. Navic Ceska kuchyne je stejne spise Nemecka – Rakouska kuchyne.
Ale musim rict, ze napriklad anglicke restaurace maji snad nejhorsi jidlo, na ktere jsem zatim narazil. Zlate jidlo v Cesku. Pokud nekdo chce v Anglii jist kvalitni jidlo, tak nakonec musi do indicke restaurace a nebo do 5* restaurace, kde se zase nedoplatite.
no, když myslíte.. já se s cizinci stýkám velmi často a tak vím, co si o té parodii na pečivo v podobně většiny českých rohlíků cizinci myslí…
to samé s knedlíkem, občas lze objevit i kvalitní, ale drtivá většina těch v obchodech (i restauracích) jsou neskutečně blivajzy
nehledě na to, že všude ve světě je trend ustupovat od konzumace bílého pečiva a nástup asijské kuchyně (opět neplatí pro neskutečné blivajzy v podobě českých tzv. čínských restaurací – zde i asiaté si mi často stěžují, jak je tohle vůbec možné legálně prodávat :) )
Ustupuje se od bílého pečiva, takže v rámci eurohujerizmu zavrhneme naše tradiční potraviny? A příklon k asijské kuchyni: čínskou kuchyni jsem měla vždy moc ráda (skutečnou, nikoli to, co se za ni zde v Čechách vydává), ale teď, co jsem těhotná, čínská jídla prostě nedokážu pozřít. Čínská kuchyně bývá považována za relativně zdravou, já s tím nicméně až tak nesouhlasím – drtivá většina jídel doslova plave v oleji, Číňani prakticky vůbec nejedí syrovou zeleninu atd. Korejská kuchyně je taky dost mastná, navíc hodně pálivá, japonskou kuchyni až tak neznám, ale např. sushi jakožto těhule taky nemůžu. Takže asijská kuchyně občas pro změnu samozřejmě ano, ale přestoupit k ní? Děkuju, nechci. To si radši dám knedlíky nebo rohlíky, samozřejmě pokud možno kvalitní.
Byl jsem 2 tydny v Shanghai a nevim, nevim. Jist hlavu od ryby, to se u nas vyhazuje. To ze se nekde ji chobotnice, fajn, ale jist i meduzy? Nechutnaji nijak. Kure nebo husa? Jasne, jenze i s kostma, nasekane na kousicky, takze kazdy kousek masa ma v sobe rozstipenou kost. Ne diky, cina neni pro me.
ale jasně, asi z historických důvodů (hladomory) tam jedí opravdu všechno, ale přeci kvalitní zahraniční restaurace o kterých je řeč, to jídlo takto evropským zákazníkům neservírují.. (pouze pokud přijdou originál asiaté, často mají přání, aby to tak bylo, protože jsou na to takto zvyklý a preferují to)
správně zpracovaná zelenina bude jen lehce prudce osmažená, což je z hlediska trávení člověkem ideálním způsobem zpracovaná zelenina – olej, nejlépe nějaký kvalitnější je rovněž vhodnou součástí, plavat to v něm nemá..
japonská kuchyně není zdaleka jen suši (které v ČR ani moc nedoporučuji, nemáme blízko moře a mnohdy je to s čerstvostí velmi špatné)
ať si člověk dá klidně brambor, ale prostě denně bílé pečivo, někdy i několikrát, je barbarismus a né že né
Japonskou kuchyni neznám, nicméně mi v Japonsku dost věcí nechutnalo, čínskému i korejskému jídlu jsem se přizpůsobila snáz (když jsem nebyla těhotná). S Vaším vnímáním pojmu barbarismus se mírně řečeno neztotožňuji, ale asi nemá cenu se o tom bavit. Je to stejné, jako kdybych si já usmyslela, že je barbarismus jíst denně např. pálivá jídla a odůvodnila to třeba tím, že pálivá jídla se jedí v Mexiku, kde je nízká životní úroveň.
No vzhledem k tomu, ze parek v rohliku se prodava po celem svete, tak se rohliku muze smat jen blb. A knedliky ji Rakusani a Nemci stejne jako my.
Kazda zeme ma mozna jine testo pro rohlik, ale to same mate pro chleba. Ja ziju uz dlouho v zahranici a navic me firma posila i do dalsich zemi mimo kontinent a kam prijedu, tam rikam: „Zlaty cesky chleba, ten vas se neda dlouhodobe jist.“