Názor k článku Pravý italský parmezán má jedlou i kůrku od Ostap Bender - V italské Wikipedii se píše: "Una forma di...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 5. 2017 19:37

    Ostap Bender

    V italské Wikipedii se píše: "Una forma di formaggio Parmigiano-Reggiano deve obbligatoriamente avere un peso variabile compreso tra 30 kg e oltre 40 kg, anche se mediamente s'aggira sui 40 kg[2]. Per produrre una forma di Parmigiano-Reggiano servono circa 550 litri di latte con una media di 14 litri per ogni chilogrammo di formaggio prodotto."
    Takže na dva čtyřicetikilové bochníky objem kotle nestačí, na menší ano. Neříkám, že maminka a Wikipedie mají vždycky pravdu, ale v tomto případě bych těm Taliánům věřil.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).