Pražská tržnice nabízí české jarní brambory, květák, kedlubny...

2. 6. 2011

Sdílet

Se začátkem června nabízejí farmáři z Holešovické tržnice první čerstvě vypěstovanou domácí zeleninu. Milovníci čerstvých produktů mohou v současné době nakoupit na zeleninovém tržišti v hale 22 jarní čerstvou zeleninu, kterou čeští farmáři začali sklízet ze svých polí. „Jarní květák, který tu prodáváme, je to nejzdravější co teď můžeme nabídnout. V podstatě je to bio,“ říká farmář Jan Rittich z Litoměřicka. „Květák není stříkaný žádnými chemickými přípravky a urychlovači. K tomu, aby byl včas…

Se začátkem června nabízejí farmáři z  Holešovické tržnice první čerstvě vypěstovanou domácí zeleninu.

Milovníci čerstvých produktů mohou v současné době nakoupit na zeleninovém tržišti v hale 22 jarní čerstvou zeleninu, kterou čeští farmáři začali sklízet ze svých polí. „Jarní květák, který tu prodáváme, je to nejzdravější co teď můžeme nabídnout. V podstatě je to bio,“ říká farmář Jan Rittich z Litoměřicka. „Květák není stříkaný žádnými chemickými přípravky a urychlovači. K tomu, aby byl včas na pultech, používáme pouze speciální plachtu na jeho přikrytí, která na rozdíl od igelitové folie dýchá a tak dochází k přirozenému rychlení růstu zeleniny,“ dodává Jan Rittich.

Na stejném principu pěstování nabízí i první jarní kapustu, která je v těchto měsících, jež jsou chudé na vitamínovou stravu, výborná jako nepostradatelný doplněk do kuchyně. „Kapustu mohu doporučit prakticky do všeho, do polévky, jako karbanátek nebo jako přílohu,“ radí pan Rittich.

Dalším čerstvým českým produktem, který farmáři v Pražské tržnici nabízejí, jsou máslové kedlubny. Tyto kedlubny, které na rozdíl od kedluben v supermarketech neváží dlouhou cestu k zákazníkovi převozem a uskladněním, jsou podle pana Ritticha, to nejčerstvější co nabízí: „Večer kedlubny sklízíme, přes noc je uskladňujeme do chladného a tmavého sklepa a brzo ráno je i s dalším zbožím přivážíme do tržnice. Jsou výborné a nenajdete v nich ani kousek dřeviny.“

Zeleninu můžete nakoupit v hale 22 každý všední den a v sobotu. Tuto sobotu 4. 6. se navíc koná další velký holešovický trh.

Vše o farmářských trzích najdete u nás:

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).