Názor k článku Před dvaceti lety jsme jedli 2× více hovězího než dnes od Pavel - Kdo to nepamatuje, tak před cca 25 lety...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 7. 2014 7:11

    Pavel (neregistrovaný)

    Kdo to nepamatuje, tak před cca 25 lety stálo kilo hovězího zadního 20 Kčs, kilo vepřové kýty 35 Kčs a kuře bylo ještě dražší (cenu si nepamatuju, ale možná si vzpomenete, jaká luxusní pochoutka tenkrát bylo grilované kuře, čtvrtka kuřete na stánku stála víc než biftek v hospodě). Když to porovnáte s dnešními cenami (Kuře 60 Kč, vepřové 150 Kč a hovězí 200 Kč), tak je příčina změny skladby jídelníčku jasná a snahou o zdravou výživu to opravdu není.

    Ryby byly před 25 lety levné (kilo mražené ryby kolem 10 Kčs), jenže jaksi nebyly. Kdo měl štěstí, koupil makrelu a cokoliv jiného byla velká vzácnost. Takže tady ten nárůst spotřeby je dán prostě jejich dostupností, co nebylo, nebylo možné spotřebovávat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).