Za komunistů že bylo jídlo lepší? Pak asi považujeme za "jídlo" každý něco jiného. Nedovedu si představit, z čeho bych tehdy vařil tak obyčejná jídla jako špagety alio e olio. Hrudkovité těstoviny jednoho druhu, olivový olej neznámý, o parmazánu jsme mohli leda tak snít. Prý kvalitní jogurty? Z těch reálně dostupných čtyř druhů jste museli nejdřív vylít půlku vysrážené vody a syrovátky, dole při štěstí najít dvě scvrklé jahody. Pokud nebyly rovnou z obchodě plesnivé, což byla podstatně vyšší šance než dnes. Něco jako jihočeský jogurt nebo Hollandia, co seženu v každém normálním obchodě dnes, neexistovalo. O normálním pečivu a středomořských lahůdkách nemluvě. Víno, pivo... Všechno v množství a kvalitě nekonečně větším.
Jestli ale dneska kupujete Jogobellu a odtučněný eidam, tak se nedivím, jste na tom jenom o jednu třídu líp než tehdy.