Protože dnes nejíme jídlo, ale technologické výrobky. Dnes nejíte hovězí, ale nejnovější výdobytky chemického, potravinářského a pančovacího průmyslu. Za slovo hovězí si dosaďte jakoukoli jinou potravinu.
A to ještě nejsme na konci exkrementů v potravinářství. Ještě tu máme molekulární kuchyni a pak geneticky modifikovanou kuchyni. To pak teprve uvidíte ten nárůst chorob, proti čemuž je dnešní nemocnost jen slabý čajíčíček.
Samozřejmě že ne. Podívejte se na lidi, co přežili stovku. Dávají si bůček, pijí víno, často kouří.
On je rozdíl v každé potravině ohledně kvality.
Když se budete cpát celý život dnešními jogurty, moc si nepomůžete ke zdraví. Pokud se budete cpát kvalitními jogurty, je to naopak.
To samé je maso.
To samé je všechno.
Asi máte pravdu. Ale nevím co se s tím dá dělat. Teď jsem se vrátil z dovolené v jižní Francii a kvalita jídla je někde úplně jinde. Co s tím, když se z východní Evropy stala popelnice EU. Asi nám nezbude než jezdit za nákupy do Provence.
Bohužel i výrobky Czech made se rychle přizpůsobily těm fujtajblům co nám sem vozí ze zahraničí. Řešit minulou dobu nám teď moc nepomůže.
VB
Presne tenhle pocit zmaru mam po navratu prakticky z jakekoli zeme. Kvalita potravin, jejich dostupost a i cena je tam na zcela jine urovni. Reseni to tu uz nema.
Pro mene chapave, me nezajima ze si tu v jednom "specialnim" obchode do ktereho jedu 30 minut mohu koupit za 3x vyssi cenu nez v zahranici take konecne kvalitni potravinu. Me zajima, proc ji nemuzu koupit vsude, jako je tomu v zahranici a za alespon tamni ceny (a to nepocitam ze vsichni kdo se tam na prodeji podili maji vyssi platy).