Běžně kvalitní hovězí cca za 200 - 250 Kč/kg se dá v pohodě sehnat a je z něj dobrý závitek, guláš, falešná svíčková, z levnějších druhů rajská atd... Ta by se dalo pokračovat. A jelikož si vystačíme s cca 150g masa na osobu, opravdu nás to nezrujnuje. Když vidím lidi v obchodě, jak mají ve vozíkách balené fláky vepřové kýty a spol nevalné kvality, celkově za tu samou cenu, Všechno maso berou na kila, aby bylo hodně masa, tak je to stojí vlastně i víc. A kuřecí plný antibiotik nebo mletý masný polotovar si můžete taky nechat. Občas snad trochu krůtího.
K masu se dají taky přidat houby, fazole... A existuje spousty výborných jídel a maso tam být nemusí:-)
Jasně, slušné hovězí za 200-250 Kč. To souhlasí. Jenomže slušné vepřové u toho samého řezníka za 120-150, víme?
Přitom v dobách, než začala hysterie kolem nemoci šílených krav, stálo oboje plus mínus stejně. Dodneška si pamatuju, jak jsem si tenkrát u televizních zpráv liboval: "Paráda, hovězí bude skoro zadarmo, protože ho nikdo nebude chtít žrát." A stal se pravý opak, do roka bylo hovězí za dvojnásobek. ;-)