Nemůžete posuzovat, jaké mám znalosti z hygieny veřejného stravování, ale určitě větší než Vy.Ze zkušenosti vím , že do roku 2004 byly krásná naše vyhlášky hygieny, která jasně dávala každému návod co a jak. Po onom roce vstoupila v platnost vyhláška EU a naše vyhláška byla téměř celá zrušena a zůstaly je obecné fráze. A dokonce některé OHS, třeba Náchod, když se člověk přijel poradit co a jak , bylo mu řečeno - máte vyhlášku, udělejte si to podle toho a my to někdy přejedeme zkontrolovat a když to nebude sedět, dáme pokutu. Přijeli a byla pokuta. Tím chci říci, že deset let je tady volný výklad zásad. A tak v okolí Prahy je bordel a špína a jinde je to třeba v pořádku. Ten výklad je třeba v tom, že v Praze a okolí stačí v kuchyni 1 / jeden/ dřez, neboť činnosti se nepřekrývají , ale třeba v Olomouci musí být dřezu 5.A jinde i sedm. Ale tvrdím jednu věc - pracovníci hygieny byli při kontrolách nekompromisní, ale na druhé straně věděli a znali provoz. Tudíž dokázali posoudit rozdíl mezi trvalým a provozním nepořádkem. A tuto zkušenost pracovníci SPZI nemají.
Pěkný den a ať se daří