Názor k článku Přepuštěné máslo je lepší a nekazí se od Santiago - > Každopádně je přepuštěné máslo oproti klasickému máslu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 6. 2013 15:31

    Santiago (neregistrovaný)

    > Každopádně je přepuštěné máslo oproti klasickému máslu o dost kvalitnější výrobek

    No, to je dost spekulativni. Ty mlecne bilkoviny (ktere jsou v masle, ale ne v ghee) jsou taky biologicky hodnotna slozka potravy, akorat se (bilkoviny obecne) rychleji kazi a navic voda v masle podporuje rozklad tuku. To, ze ghee vic vydrzi, nelze interpretovat jako znamku 'kvality', spis jako druh konzervace.

    To o jine delce retezcu tuku muze byt zajimave, ale chtelo by to dolozit hodnovernymi zdroji.

    Kazdopadne nelze uprit, ze se ghee vic hodi na smazeni kvuli podstatne vyssi teplote prepalovani.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).