To máte pravdu, nad tím jsem ani nepřemýšlel, odkud to vlastně je. Za dvacku se však prodává mořská sůl běžně. Dovolím si poukázat, že ceny v internetových obchodech bývají tlačeny co nejníž, kdy je marže na zboží minimální, a na dopravu je marže vysoká, což však jistě není nic neznámého. A za tu himalájskou dát okolo stovky, to mi zas přijde hodně. Čisté moře stále není utopií, přestože se hodně mluví o opaku - to jenom na březích zemí, které jsou nám známé, že svá moře znečišťují. Když uvěříme tomu, že všechno je znečištěné, ani nás nenapadne hledat to "zdravé". SunFood je česká firma, takže podléhá i českým normám, tak věřím, že takový produkt nebude vyloženě bordel. Všechno je jenom o důvěře, vnější jistota prostě nemůže být, je to jen iluze. Vždy svou důvěru svěřujeme někomu, kdo říká, že má pravdu, že na to dohlédne, apod. A teda nějaké rafinované soli s přídavkem výživného a výrazně smradlavého jódu pro mě nejsou žádnou útěchou, když tu sůl musí někdo přečistit, aby vůbec splňovala normy, to je (snad) vždy lepší ta nepřečištěná, co je i tak splňuje. Na druhou stranu vyvstává otázka, jestli je lepší mít "jistotu" na určitou výši hladin škodlivin, nebo používat to (možná) nekontrolované, jen usušené a zabalené. Sám však nevím, jak probíhají kontroly těch a oněch postupů zpracování, možná jsou kontrolovány všechny se stejnou pravidelností. A závěrem, ano, vůbec nejlepší možností je nesolit. Jenže jak na to? Já sám jsem to zkoušel, ale potom si vezmete kousek chleba nebo rohlík, a ta chuť na slané se hned posune jinam. A jíst jenom zleninu s ovocem, pár dní by to asi šlo, ale nesolené maso, nesolené výrobky z obilnin? Třeba vejce, pokud jsou trochu kvalitní, jsou dobrá i bez soli. Ale co dalšího?