Tuku má kolik budete chtít. Řecký jogurt je technicky vzato normální jogurt, ze kterého odstraníte část syrovátky. Látky, které jsou rozpuštené, například vápník nebo laktóza, vám tak z části odejdou. U ostatních látek se pak koncentrace na kg zvýší právě tím, že ubylo tekutiny.
Pokud na vstupu budete mít nízkotučné mléko, tak i jogurt bude nízkotučný. Jediné důležité je laktóza, kterou krmíte bakterie, a bílkoviny, které se díky kyselým produktům bakterií srážejí. Výsledek je tak daný. Pokud zcedíte litr jogurtu, tak získáte půl litru řeckého jogurtu a půl litru syrovátky. Všechen tuk a bílkoviny z původního litru vám zůstalo v tom půl litru řeckého jogurtu.
Žádná magie. Otázkou je pak syrovátka. To není úplně špatná věc. Pro zdravého člověka je velmi prospěšná. Takže u zdravých lidí je vlastně její odstranění chyba. Pro diabetika nebo člověka s nadváhou se ale nehodí, protože je v ní hodně cukrů. Pro ně pak dává smysl dát si jogurt řecký.