Už tuto sobotu se na pražské smíchovské Náplavce na Hořejším nábřeží uskuteční další z oblíbených food festivalů. Tentokráte bude mít přímé zaměření, a to na polévky. Největší přehlídka polévek z celého světa startuje už v deset hodin dopoledne a bude pokračovat až do devatenácti hodin.
Ochutnejte celý svět na jednom místě
Festival Polívkování nabídne průřez celým „polévkovým světem“, ochutnat bude možné polévky španělské, arménské, maďarské, francouzské, italské, marocké, peruánské, thajské, mexické, vietnamské, rakouské, japonské a dalších národů. A samozřejmě nebudou chybět polévky české.
Každý návštěvník za vstupné třicet korun obdrží originální lžíci a výtisk speciálního časopisu s příznačným názvem „čaSOUPis“, nejen se zajímavostmi a informacemi o polévkách, ale také se zajímavými recepty.
Přijde i Roman Paulus a Dita P.
Festival podporuje veřejnou sbírku s názvem „Polívková smršť“, pořádanou obecně prospěšnou společností ERGO Aktiv, jež pomáhá lidem zotavujícím se po mozkových příhodách a úrazech. Tuto aktivitu podporují známé osobnosti, jako je například kuchař Roman Paulus, Dita P. nebo herec Vladimír Polívka. „Polívková smršť“ se festivalu přímo zúčastní a návštěvníci tak budou moci spojit příjemné s užitečným a podpořit veřejnou sbírku koupí výtečné polévky ve stánku „Polívkové smršti“.
Součástí festivalu Polívkování bude soutěž o nejlepší polévku, a to nejen mezi profesionály, ale také amatérskými kuchaři. Zveme všechny milovníky polévek – přijďte poznat nové chutě a nevšední recepty z celého světa!