Pšenice se zpracovávala na bílou mouku, protože kvas není v případě pšenice zdaleka tak účinný. Budu citovat z knihy o výživě vyd. před asi 10 lety: "Pozor při celozrnné stravě z pšenice - příliš vysoká spotřeba podporuje plísně ve střevech, protože obranné látky pšenice zabraňují rozkladu škrobu. Tento nestrávený škrob je v koncové části střeva střevní flórou přeměňován na cukr. A ten je velmi vítaným krmivem pro střevní kvasinky. Pšenice je stravitelnější ve formě bílého chleba."
O vztahu vína a zdraví - to by bylo na celý článek, nicméně existují desítky studií, podle kterých lidé, kteří pijí střídmě a pravidelně alkohol, žijí v průměru déle (a mimochodem to platí i pro konzumenty čokolády). A nejlépe (i zdravotně) na tom ze všech alkohol. nápojů obstálo víno.
K astrologii bych jenom připomněl to, co jste sám uvedl o arogantním odmítání něčeho, čemu se nerozumí.