Jak do sebe dostat B12? Stačí se dostat parkrát za sezonu k třešním a pořádně se jich naprat. A hlavně je moc nepitvat. Zaručuju, že budete mít B12 do zásoby na celý rok, do příští úrody. :-D
Jinak k autorovi článku - vitarian = raw foodist. Vitarian nepapá především ovoce, ti si pro změnu říkají frutariáni. Vitarián má přirozenou a přírodní pestrou stravu složenou z ovoce, zeleniny, divokých listů a rostlin, bylin, oříšky a semínka, klíčky (např. mungo a další), z těch si dělá placky a jiné dobrůtky. Dále byl klidně i houby a brambory.
V zimě si někteří vitariáni dělají zeleninové polévky, které si ohřívají do cca 42°C. Dále někteří pijí i bylinné čaje.
B12 vyrábějí bakterie z půdy. Nevím, jestli zrovna v červech v třešních jsou. Do masa zvířat se dostávají, když se dobytek pase na louce právě z té půdy, když trhají trávu a jsou na ní částečky hlíny.
Krávy ve velkochovech ale louku za celý svůj člověkem zkrácený život neuvidí, tedy jsou krmeny granulemi s přidáním umělé B12.
Jinými slovy, když masožrouti argumentují něčím podobným jako přirozeným příjmem B12 a maso kupují v marketu, jsou jen neinformovaní mimoni ;-)
Kdyby člověk nebyl přehnaně čistotný, chodil si trhat zeleninu ze země na zahrádku, měl by i dostatek přirozené B12. Jenže dnešní doba má svá "ale", která by byla na delší diskusi a asi tohle jako přirozený zdroj doporučit nelze.