Když si k tomu jogurtu přikousnete rohlík, tak na těch pár gramech škrobu v jogurtu opravdu, ale opravdu vůbec nezáleží.
Ono, co mají ti výrobci dělat. Lidé chtějí jogurt hustý, ale přitom netučný. Přitom hustý jogurt bez škrobu se dá udělat jen ze smetany, ale ta je tučná, a jogurt z odstředěného mléka teče jako voda, a to zase neodpovídá představám lidí o tom, jak má jogurt vypadat. Ostatně všimněte si, že škrob je jen v těch jogurtech s 0% tuku, ve smetanových není.
obyčejná bílá selská hollandia je hustá nebo ne? A pokud čistý jogurt škrob nepotřebuje, proč by měl ochucený?
Lidi by snadno vyléčilo, kdyby takto naředěný (nahuštěný) produkt nebyl nazýván jogurtem ale "směsí jogurtu a škrobu". U čokolád to funguje a i bez čtení malých písmenek hned vím, zda jde o čokoládu nebo něco jiného.
Promiňte, ale tohle je pořádně přehnané. Mám proti obchodníkům a výrobcům potravin mraky výhrad, ale se situací, aby v obchodě měli jen nízkotučné jogurty, jsem se nesetkal snad vůbec nikdy, dokonce bych si nebyl jistý ani s tím že je nízkotučných většina. V tomhle případě je to skutečně čistě věc zákazníka, co si vybere.
Pokud napíšete, že i některé smetanové či obecně "vícetučné" jogurty jsou tím či oním ošizené také, tak o tom lze jistě diskutovat, ale obecná formulace "jako šafránu" je skutečně dost přehnaná.
Jinak spíše pro pobavení (nebo znechucené kroucení hlavou?) k Choceňskému jogurtu - http://chocenskamlekarna.accom.cz/novinky/vyjadreni-k-testu-jogurtu-v-mf-dnes/
A pak berte vážně testy...