V nasem vyspelem svete je kvalita krute prevalcovana kvantitou, ale bohuzel ve vsem. Nejen v jidle. Konzumni zpusob zivota se tomu rika. Jsme nuceni velkym byznysem ke konzumaci na kazdem kroku. Dokud se nevyskytne zdravotni problem, lide moc nepremysli o tom, co jedi. Casto ani potom ne, nespojuji si jidlo se zdravim. Nejsou vubec vedeni k tomu starat se o sve zdravi. Jako by jim nepatrilo, ale patrilo institucim zdravotni pece.
Nekoupite snadno mistni potraviny, ale velmi snadno ty z druheho konce sveta, a ty logicky musi byt chemicky osetrene a tezko asi cerstve. Velkemu byznysu se podarilo lidem vygumovat povedomi o sezone zrani a sklizne a ovoce i zelenina jsou dostupne cely rok, takze tezko asi cerstve. Nehlede na zeme puvodu- najdeme neuveritelny vycet zemi. V supermarketech se cerstve ovoce nevyskytuje, to by v sezone muselo byt levnejsi, ale to neni.
Lide se mozna dozivaji vyssiho veku, ale stale nizsi vekove kategorie maji zdravotni potize. Alergie a potravinove intolerance jsou to nejmensi.
Ale jo, zije se nam dobre, jenom je ten svet velmi slozity a neprehledny. a zbytecne predrazeny, vzhledem k te nekvalite.