Je s podivem že NIVA má ochranou známku - Jakýkoliv zahraniční sýr s modrou plísní je nesrovnatelně chutnější a lepší.
České pivo - co to je ??? Navíc jakým zázrakem se dostali k ochrané známce piva jako Znojmo či Březňák či Herold ??? Nejsou o nic více lepší či kvalitnější než zbylá produkce ze středních pivovarů.
A Euro ? - jednoznačně ano - v ten okamžik by obchodníci už neměli důvod si vymejšlet proč je to tady dražší než u sousedů - porovnání by bylo okamžité a viditelné.
Naprosto souhlasím. Rád kupuji místní potraviny, které necestovaly přes celou evropu, ale s několika výjimkami - místo Nivy, mizerné kopie roquefortu, si raději koupím sýr francouzský (totéž u hermelínu, špatné kopie camembertu). Rovněž červené víno z Moravy jaksi nemusím (bílá vína mají dobrá). A souhlasím, že bychom měli přestat si hrát na „česká specifika“ – českými zákony umožňujícími tunelování a korupci počínaje a zbytečným lpěním na české koruně konče.
Hmm, tak nám pražák "znalec" vína řekl, že mu nechutná moravské víno :D, že moravská vína vyhravájí soutěže i ve francii, kde jsou citlivé na kvalitu už zamlčíme, hlavně, ž ejsme se prezentovali jako velká znalkyně :D
Každý skutečný znalec vína vám řekne, že nezáleží na původu vína, ale jestli vám chutná, ale to řekne znalec ne pražák :D, ono to vypadá lepší na večeři podávat "francouzké víno", člověk pak vypadá COOL :D a hlavně na to má :D
P.S. Jsem zvědav, jak mi zde začnou pražáci znalci a jak nemám rád pražáky (na 99procent to začnou psát náplavy :D)
To byste napred museli prestst syslit dobre vino pro sebe, zatimco prazakum prodavate tretak. Verim tomu, ze na Morave mate i nejake dobre cervene, ale to, co clovek obvykle potka v krame, se neda pit. Ono je tezke v krame najit i dobre moravske bile. Kdyz mate to dobre vino, tak kde je? Vychlastate ho sami nebo vyvezete?