Názor k článku Pro mlékárnu jsou antibiotika v mléce velký problém od Wisp - Neobsahuje nic navíc, ale je ošetřené vyšší teplotou...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 6. 2014 14:33

    Wisp (neregistrovaný)

    Neobsahuje nic navíc, ale je ošetřené vyšší teplotou (po velmi krátkou dobu), tzv. UHT technologií. Chuťově je tuším odlišné hlavně kvůli tomu, že se částečně štěpí mléčná bílkovina na kratší řetězce (což potom trávicí systém stejně dělá také). Jinak je hlavní rozdíl v obsahu mikroorganismů a spór (tj. nemělo by je obsahovat a proto také tak dlouho vydrží poživatelné).

    Podrobně například zde:
    http://web2.mendelu.cz/af_291_projekty2/vseo/stranka.php?kod=1693

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).