Jo, ten hlavni problem je velikost porce/cena.
Restaurace si nekonkuruji kvalitou ale cenou.
Nabizet tri-ctyrchodove menu je sebevrazda...
Gulas se sesti za 79,- a nazdar.
Slepice se cpou pizzou za 130,- a mysli si, ze jedi zdrave.
Co na tom, ze do sebe narvou stejny mnozstvi mouky jako veprova hlava u sousedniho stolu s jeho sesti.
Nemluve o nakladech. Kdyz srovnate kvalitu a naklady na pizzu(nebo sushi), tak by ta hotovka musela stat ke dvoum stovkam.
Jenze fastfood je IN, tak proc pitomcum nepustit zilou.
K tomu jeste nastoupi pologramotnost co se tyce kalkulace cen.
V obchode vidi kilo kureciho v akci za 120,-
Zjisti, ze toho hospodskyho zlodeje porce masa vyjde ani ne na dvacku no a je zle.
Jenze co vsechno musi hospodsky zaplatit vcetne vypalnyho tomuhle bolsevistanu uz je nad jeho chapani.
Takze dobre varej tam kde se veprohlav prezere za malo penez a dostane vodu zadarmo.
Nejlepsi kuchar je ten, ktery funguje podle hesla z hovna(pardon) bic neupletes, vanocku ano.
Gastronomii by jedine prospelo kdyby zavrelo 20-30% podniku.
Pak by se ten zbytek mohl soustredit i na jiny veci nez vareni sragor ze sragor.
A uz by se nestavalo, ze vas v Praze bude obsluhovat otravenej krupan z Horni Dolni a varit jeho kamos soused.