Názor k článku Problémy české gastronomie? Nezájem učňů a experimentátoři od lol - Jo, ten hlavni problem je velikost porce/cena. Restaurace si...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 2. 2015 13:18

    lol (neregistrovaný)

    Jo, ten hlavni problem je velikost porce/cena.
    Restaurace si nekonkuruji kvalitou ale cenou.

    Nabizet tri-ctyrchodove menu je sebevrazda...
    Gulas se sesti za 79,- a nazdar.
    Slepice se cpou pizzou za 130,- a mysli si, ze jedi zdrave.
    Co na tom, ze do sebe narvou stejny mnozstvi mouky jako veprova hlava u sousedniho stolu s jeho sesti.
    Nemluve o nakladech. Kdyz srovnate kvalitu a naklady na pizzu(nebo sushi), tak by ta hotovka musela stat ke dvoum stovkam.
    Jenze fastfood je IN, tak proc pitomcum nepustit zilou.

    K tomu jeste nastoupi pologramotnost co se tyce kalkulace cen.
    V obchode vidi kilo kureciho v akci za 120,-
    Zjisti, ze toho hospodskyho zlodeje porce masa vyjde ani ne na dvacku no a je zle.
    Jenze co vsechno musi hospodsky zaplatit vcetne vypalnyho tomuhle bolsevistanu uz je nad jeho chapani.
    Takze dobre varej tam kde se veprohlav prezere za malo penez a dostane vodu zadarmo.
    Nejlepsi kuchar je ten, ktery funguje podle hesla z hovna(pardon) bic neupletes, vanocku ano.

    Gastronomii by jedine prospelo kdyby zavrelo 20-30% podniku.
    Pak by se ten zbytek mohl soustredit i na jiny veci nez vareni sragor ze sragor.
    A uz by se nestavalo, ze vas v Praze bude obsluhovat otravenej krupan z Horni Dolni a varit jeho kamos soused.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).